spolkne kupu listí

Zahradní vysavač

Zahradní vysavač
Máte-li větší zahradu a na ní několik středních i velkých stromů, můžete se na podzim dočkat nadílky až deseti metrů krychlových listí. Jen jeho shrabání by byla náročná sportovní disciplína. Zahradní vysavač takovou kupu zpracuje bleskurychle: Elektrický vysavač Fieldmann s výkonem sání až 16 m3/min ji spolyká dokonce do jedné minuty.

Zahradni-vysavac2_blog.jpg



Uvažujete o pořízení pomocníka na listí?

„Při výběru se orientujte podle své zahrady, její velikosti, členitosti, bohatosti nadílky spadaného listí,“ radí Ivo Žirovnický, zástupce značky Fieldmann. Důležité je také to, zda je dobře dostupná elektrická zásuvka. „Elektrické stroje vynikají lehkostí a tichým chodem, i neomezeným zdrojem energie. Není potřeba doplňovat palivo ani dobíjet baterii. Naproti tomu vás bude vždy omezovat kabel. Řešením do menších zahrad je akumulátorový model, velmi vhodný pro členité plochy,“ uvádí Ivo Žirovnický.

Práce s akumulátorovým fukarem je však limitována výdrží baterie a zpravidla o něco nižším výkonem. Ten může ztížit práci s vlhkým listím. Naopak vysoký výkon nabídne benzínový zahradní vysavač a fukar, pro nějž vlhké listí, větvičky či kousky kůry nejsou žádný problém. Hodí se hlavně pro rozsáhlé zahrady, kde nevadí vyšší hlučnost.
Zahradni-vysavac1_blog.jpg

Podle funkce můžete zvolit buď zahradní fukar, nebo zahradní vysavač, případně kombinovaný model. „Jak už název napovídá, zahradní fukar nafouká spadané listí proudem vzduchu na jednu hromadu,“ vysvětluje Ivo Žirovnický a doplňuje: „Fukar se hodí na zahrady, kde bývá nadílka listí bohatá, ale také k čištění okapů, případně odklizení čerstvého sněhu z chodníčku.“

Naproti tomu zahradní vysavač listí shromáždí do sběrného vaku, který pak už jen vysypáváte na kompost. Pro toho, kdo využije obě funkce, se hodí kombinovaný model z nabídky značky Fieldmann, ať už benzínový nebo elektrický.

 
Zpět na fieldmann blog