Kreativní postup

Žabky s vlčími máky

Žabky s vlčími máky

Léto v žabkách s vlčími máky

Užíváte si léta? Ozdobte si letní žabky vlastnoručně vyrobenými vlčími máky, které jsou od květů rudě zářících třeba v lánech zlátnoucího obilí k nerozeznání. Najdete-li doma kousek červené a černé plsti a k tomu tavnou pistoli, máte drobnou dekoraci pro radost hotovou za chvilku. Radka Buriánková, šéfredaktorka časopisu Dekor, připravila s využitím tavné pistole Fieldmann tip na jednoduchý kvítek vlčího máku.
1) Připravte si nůžky, kus červené a kousek černé plsti, jehlu, světle zelenou bavlnku na dokončení kvítku a tavnou pistoli. My jsme pro lepení použili tavnou pistoli Fieldmann FDTP 2100-E s příkonem 100 W.

Připravte si nůžky, kus červené a kousek černé plsti, jehlu, světle zelenou bavlnku na dokončení kvítku a tavnou pistoli

 
2) Kus černé plsti přeložte na polovinu. Pak vezměte do ruky nůžky a nastříhejte přeložený kousek z delší strany, kde je přeložený, asi do poloviny na úzké proužky. Z červené plsti vystříhejte nůžkami jednotlivé okvětní plátky.

Kus černé plsti přeložte na polovinu. Pak vezměte do ruky nůžky a nastříhejte přeložený kousek z delší strany, kde je přeložený
3) Kvítek složte tak, že černá nastříhaná plsť bude uvnitř a červené plátky ji obklopí. Vyšijte střed světle zelenou bavlnkou. Trvalé spojení kvítku zajistí bavlnka, případně si můžete pomoci i tavnou pistolí. Tavnou pistolí kvítek nakonec přilepte, kam budete chtít, třeba na letní žabky.

Kvítek složte tak, že černá nastříhaná plsť bude uvnitř a červené plátky ji obklopí.


Tavná pistole Fieldmann FDTP 2100-E s příkonem 100 W snadno a rychle spojí různé materiály, jako je dřevo, textil, kůže, plast, korek, keramika a mnoho dalších. Lepený spoj je pevný a voděodolný. Pistole FDTP 2100-E využívá lepicí tyčinky o průměru 11 mm. Předehřívá se 3-5 minut, poté se roztavené lepidlo stisknutím spínacího tlačítka jednoduše nanáší na potřebnou plochu. Posuv lepicí tyčinky je mechanický. Pistole je vybavena odkládacím stojánkem. V nabídce značky Fieldmann jsou také lepicí tyčinky potřebného průměru, a to v barevném (FDTP 9101) i transparentním (FDTP 9100) provedení, vždy po 20 ks v balení.
 
Postup připravila Radka Buriánková, časopis Dekor.
Zpět na fieldmann blog